Wat zijn de beste PVC visgraat vloeren?

Visgraat vloeren waren een van de grootste trends van 2021 op woongebied. Vrijwel iedereen die een woonkamer verbouwing liet doen, koos voor een visgraatvloer. Volledig begrijpelijk, want het is een erg mooi patroon. De vloeren lijken vaak van hout te zijn, maar de meeste zijn eigenlijk van PVC gemaakt. Dit is een kunststof vloer die lijkt op hout. Waarom zouden mensen dan PVC visgraat vloeren nemen en geen houten?

Budgetvriendelijke vloeren

PVC visgraat vloeren zijn ten eerste een stuk goedkoper dan houten vloeren. Om het visgraatpatroon te krijgen, moeten de houten planken erg specifiek worden gezaagd. Dit kost niet alleen meer tijd, maar ook meer geld. Bij een vloer van PVC is dit allemaal een stuk goedkoper. Daarnaast vergen houten vloeren best veel onderhoud. Je moet oppassen dat je niet te veel krassen maakt. Daarnaast moet je de vloer goed onderhouden met lak of speciale olie.

Minder onderhoud

Wanneer je een vloer van PVC hebt, is dit onderhoud allemaal niet nodig. Je hoeft de vloer alleen maar te stofzuigen en af en toe te dweilen. Je zou nog extra onderhoud kunnen uitvoeren met een speciale PVC reiniger, maar dit is niet per se nodig. Wanneer je kiest voor een PVC vloer, heb je dus een even mooie vloer voor veel minder geld en onderhoud. Ideaal toch?