Weerstandsband

Wil jij sporten met een weerstandsband? Maar je hebt geen idee welke oefeningen goed zijn om op te pakken en welke spieren je hiermee kunt trainen? In dit artikel maken wij het je duidelijk!

Wat is een weerstandsband?

Een weerstandsband of krachtsband is een rubberen band waarmee je gewicht oefeningen kan uitvoeren. Deze bands worden vaak gebruikt door de atleten in trainingen om hun spieren beter te trainen en meer kracht op te bouwen. De (korte) band kan op verschillende manieren gebruikt worden binnen een workout en is zeer geschikt voor mensen die niet echt sportief zijn of een andere reden hebben om niet voor gewichten te kunnen gaan.

Oefeningen met een weerstandsband

Deze band kan heel handig gebruikt worden om meerdere spieren tegelijkertijd te trainen. Bijvoorbeeld de buikspieren, bovenbenen en armen. Het is ook mogelijk om een band over een been te dragen en uitgebreide spiergroepen aan de andere kant te trainen. Hierdoor wordt het je makkelijker gemaakt om op verschillende plekken van je lichaam in één keer te bewegen en je spieren te trainen.

Wanneer gebruik je een weerstandsband?

Een weerstandsband is te gebruiken wanneer je niet zo goed bent met sporten of wanneer je geen inspiratie hebt om verder te komen in je training. De oefeningen met de band zijn vrij gemakkelijk en met een beetje overzichtelijke instructies kun je heel makkelijk succesvol sporten.

De weerstandsband kan in verschillende fasen worden gebruikt. Laat je spieren ontspannen en start rustig, dan kan de band voor een ieder geschikt zijn om te trainen. Daarnaast zorgt het ook dat je meerdere spieren tegelijkertijd kunt trainen op een natuurlijke manier.